dimarts, 23 de febrer de 2016

MATERIAL PREVI: TOT DESCOBRINT L'ENTORN D'EMPÚRIES

Benvolguts companys,

Fa dos cursos vàrem iniciar un nou paquet d'activitats, amb el mateix títol d'aquesta entrada, dirigida a l'alumnat del Cicle Superior de Primària, ESO i Batxillerat. Dura dos dies i es completa, normalment, amb una visita al poble de St. Martí d'Empúries (antiga Palaiàpolis grega i bressol del comptat d'Empúries) i l'espigó hel·lenístic que, després de 2200 anys, encara continua aguantant els embats de les onades.
En aquesta proposta s'estudia el sistema dunar i el jaciment d'Empúries de forma autònoma, organitzant l'alumnat per grups que han de localitzar un seguit de punts marcats en un gps, que són diferents per a cada grup. A cada punt els alumnes han d'identificar una imatge, un text i contestar unes preguntes. Finalment, hi ha una posada en comú per tal que cada alumn@ expliqui al@s seus company@s el que ha estudiat i entès a cada punt per tal que tots tinguin una idea del conjunt.
Si no hi ha res de nou, també farem una part d'aquesta activitat durant la vostra estada, però en aquesta comunicació podeu fer-vos una idea del seu funcionament.
Com veureu, un dels temes que es treballa a la posada en comú és el de les adaptacions dels vegetals al medi per a la supervivència pròpia i la de l'espècie. Hi ha un taller associat a aquest tema. En podeu fer un tast en un flash i la Guia de la Presentació corresponent que podeu veure on line o descarregar-vos des de https://sites.google.com/a/xtec.cat/seae/ciencia-des-del-cd-a

Materials previs per al Sistema Dunar
Presentació per a l'alumnat  http://www.xtec.cat/cda-empuries/MPDunesGPS2a.pps
Guia didàctica per al professorat http://www.xtec.cat/cda-empuries/GDDunesGPS2a.pdf
Vocabulari de termes geològics i botànics que és acosellable haver treballat a classe abans de venir:
http://www.xtec.cat/cda-empuries/VocabulariSistDunarGPS.pdf 

Els materials per a preparar la descoberta del jaciment d'Empúries són els mateixos contes que ja us hem fet arribar. La guia didàctica està en procés de revisió.

Ben cordialment,

Eusebi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada